תזונה בריאה ובת-קיימא

הקורס משלב ידע בנושאי מזון ותזונה ומקנה כלים לבחירה נכונה של חומרי גלם ושל מוצרי מזון מוכנים לאכילה. הרגלי אכילה נכונים ובריאים נרכשים מגיל צעיר. שינויים שנעשה עכשיו בבית ילוו את המשפחה שלנו לאורך השנים הבאות.

בקורס נלמד מהם E-numbers והאם צריך להיזהר מכולם, נלמד לקרוא נכון תוויות מזון ונרכוש כלים ליצירת סביבה ביתית בריאה ומקיימת יותר. נדבר על הנדסה גנטית, על מזון עונתי ועל דרכים לצמצם את בזבוז המזון לאורך השרשרת. נעסוק גם בצרכים מיוחדים- אלרגיות, צליאק, סוכרת ונדבר גם על הרגולציה במזון בהיבטי סימון תוויות ובטיחות מזון.
בסיום הקורס נדע לקבל החלטות באופן עצמאי בתחומים של מוצרי מזון מוכן, ירקות ופירות וחומרי הדברה, שימוש במזון מן החי אל מול תחליפי הבשר והחלב הקיימים בשוק, מזון פג תוקף – האם הוא אכן פג תוקף ועוד.

הקורס מיועד לכל מי שמעוניין/ת לדעת מה אנחנו מכניסים לגופנו. אם אנחנו מקפידים למלא ברכב שלנו דלק שמתאים לו, איך ייתכן שאנחנו מכניסים לגופנו מזון שלא מתאים לנו ואולי אף מזיק??

ע"י לימוד של עקרונות מנחים לצריכת מזון טבעי ובריא יותר נוכל לעשות שינוי, ולו הקטן ביותר שיביא לשינוי משמעותי גם בבית וגם בסביבה.

טרנספורם
תאריך תחילת קורס 8.3.2022 | 8:30-10:30 / 18:00-20:00 עלות 1400 ש"ח דמי רישום : 140 ₪
מרצה

ניצה יונתני, טכנולוגית מזון


  • 5 מפגשים

  • 10 שעות

  • מתחילים

  • אונליין

הרשמו עכשיו!

אנחנו מאמינים באיכות הקורסים ומאפשרים זיכוי, לא כולל דמי רישום, לאחר השיעור השני.
במידה והתחלתם ללמוד והחלטתם שזה לא מתאים כרגע, תוכלו ליידע אותנו אחרי השיעור השני ולקבל החזר.

למי מתאים הקורס?

  • לאנשים שרוצים לעשות שינוי תזונתי אישי ומשפחתי, לאזן בין המעובד לבריא, לאכול נכון ולקבל החלטות תזונתיות מושכלות ובריאות
  • למי שמחפשים ידע תזונתי מקיף ומקצועי על איכות המזון, בשילוב אלמנטים מקיימים סביבתיים

מה אקבל בקורס?

  • ידע וכלים לצריכה נכונה ובריאה
  • העמקה על הקשר בין סביבה ומזון
  • ידע לגבי חידושים עולמיים בתחום המזון

סילבוס

1

מגמות בצריכה

הקדמה והיכרות
תעשיית המזון העולמית
מי אתה מזון מעובד?
שמנים ושומנים
סיבים תזונתיים מסיסים ולא מסיסים
חומרי הדברה ומזהמים
השפעה של סוכרים על תהליכי עיכול בגוף
+
2

מגמות בתזונה

מדיניות משרד הבריאות
קשת המזון
תזונה ים תיכונית
אחריות
סימון מזון
הנדסה גנטית במזון
תקנות פיקוח על איכות מזון לילדים
קניה עונתית וקניה מקומית
+
3

ביזבוז מזון

צמצום ביזבוז מזון
מגמות עולמיות בנושא סימון תאריך תפוגה
קידום סחר הוגן
Farm to table- מדיניות האיחוד האירופי לזריקת מזון
תכנון נכון
+
4

labelling

שם המזון- מניעת הטעיה, חוק הגנת הצרכן
רכיבים, E-numbers, חומרים משמרים וצבעי מאכל
תובענות ייצוגיות כנגד תעשיית המזון
+
5

סיכום ושימושים

Better choise- כלים לבחירה נכונה של מזון ארוז
איך מאזנים בין המזון הביתי למזון מעובד
בריאות הנפש ובריאות הגוף
התאמת התזונה לאורך החיים
איכות המזון ולא כמות המזון (הקלוריות)
+

הכירו את המרצים

ניצה יונתני

ניצה יונתני

תזונה בריאה ובת - קיימא

טכנולוגית מזון בוגרת תואר ראשון ושני מטעם האוניברסיטה העברית – הפקולטה לחקלאות, מזון ואיכות הסביבה. בעלת 20 שנות ניסיון בעבודה במפעלי מזון שונים, בהם מחלבה ומפעל ממתקים בתפקידים שונים...
לעמוד המרצה המלא

הכירו את המרצים

מנהיגות סביבתית

ניהול תחום קיימות וסביבה

דיקלה זיסמן

הקורס משלב ידע ופרקטיקה בנושאי קיימות, סביבה, אקולוגיה, אנרגיה, פסולת, ריסוסים, פלסטיק, אדריכלות ירוקה ועוד....
  • 14 מפגשים
  • 50 שעות קורס
  • קורס מרכזי
  • אונליין ופרונטלי
לסילבוס המלא והרשמה

בנייה אקולוגית פרטית

אלון רוזנברג דנה דוויק – שדה

מתחילים לשפץ או לבנות בית? רוצים לשלב בתהליך ידע בתכנון יעיל וחכם ? רוצים לתכנן...
  • 13 מפגשים
  • 30 שעות קורס
  • קורס מתחילים
  • אונליין
לסילבוס המלא והרשמה
יזמות ירוקה

יזמות ירוקה

דורון פהימה

יזמות עסקית ירוקה- מרעיון לעסק כלכלי ירוק! יש לך רעיון למוצר או שרות ירוק? רוצה...
  • 7 מפגשים
  • 24 שעות קורס
  • קורס מתקדמים
  • אונליין / פרונטלי
לסילבוס המלא והרשמה